Tämä ei ole varsinainen tarinablogi, vaan keskittyy enemmänkin siihen, mitä teen tarinoiden ulkopuolella: pelit, muokkaukset, rakentelut jne. Voi olla, että tänne jossain vaiheessa tulee myös minitarinoita. Takuuvarmasti tulee kuitenkin kuvia ja tekstejä peleistä, joita käyn läpi kun joudun pitämään kulloinkin kirjoittamaani tarinaa tauolla.

keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Sims4Studio, kuinka korjata tavaroita sen avulla

Lupasin eilen tehdä ohjeistuksen siitä, kuinka Sim4Studiota käytetään mm. ovien ja ikkunoiden korjaamiseen. Ensimmäistä kuvaa lukuunottamatta muut kuvat ovat näytön kokoisia kuvia. Pidemmittä puheitta asiaan.




Rekisteröidy ensin tälle sivustolle:  https://sims4studio.com/thread/1523/downloading-sims-4-studio





Joutunet skrollaamaan jonkin verran sivua alaspäin, kunnes vastaasi tulee seuraava kohta, jossa on mahdollista valita joko installer tai zip -tiedostolataus. Jos sinulla ei ole entuudestaan kyseistä ohjelmaa tai olet epävarma ohjelman sijainnista ladatessasi sen uudestaan. Uusien pelipakettien jälkeen saattaa tulla päivityksiä ja ainakaan itse en ole ohjelmasta löytänyt erillistä päivitysohjelmaa, joten asennan tämän aina uudestaan. Helpointa on valita installer.





Saat eteen normaalin lataussivun valittuasi installerin.




Hyväksy sopimus ja lataa.





Asentamisen jälkeen avautuu englanninkielinen ikkuna studiosta. Asetuksista saat vaihdettua käyttökieleksi suomen. Voi myös olla, että tässä vaiheessa ohjelmaan on ensimmäisellä kertaa kirjauduttava sisään. En muista enää, sillä koska ohjelma oli jo entuudestaan koneella, olen sisäänkirjatuneena valmiiksi.




Settings ja pudotusvalikosta suomi.

HUOM!!! Modit on tässä vaiheessa oltava Sims4 pelin mod -kansiossa, jotta ohjelma löytää ne tai ainakin se on helpoin vaihtoehto, sillä oletuksena ohjelma etsii tiedostoja juuri sieltä.





Kuten huomaat, osa kielestä on edelleen englanniksi. Klikkaa ylävalikosta kohtaa contenct management. Sen alavalikosta löytyy batch fix. 




Kohdan objects alta löytyy monta lisäalavalikkoa ja jos modeja on paljon, ne kannattaa oikeasti kaikki käydä yksi kerrallaan läpi.




Olen valinnut tässä korjattavaksi ovet ja ikkunat. Valitse run.




Kun suoritin komennon run, sain tulokseksi omista tiedostoistani näin: 4 tavaraa korjattu, yhtä ei pysty korjaamaan ja korjausta ei tarvinnut 1267 tuotetta. Voilà! Nyt ovien ja ikkunoiden pitäisi toimia pelissä normaalisti, poislukien tuo yksi Severinkan tiedosto ( jonka käyn etsimässä ja poistamassa ).




Onnistuin tuossa välissä poistamaan edellisen toimintaraportin koneelta, joten ajoin saman käskyn uudestaan korjata ovet ja ikkunat. Kuten näkyy, nyt ei löydy enää muuta korjattavaa kuin tuo yksi ja kasvattamalla ruutua sain täsmälleen selville mistä Severinkan ovesta on kyse eli ohjelma kertoo melkoisen tarkasti mikä tiedosto pitää poistaa, jos sitä ei kykene korjaamaan.


Toivottavasti tästä oli apua.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Modien lataaminen, purku ja asentaminen Sims 4 peliin

Ihmisillä tuntuu olevan tosi paljon haasteita modien asentamisen kanssa. Lähes päivittäin saa lukea kansainvälisissä ryhmissä, että modit ei...